Kúzelné Vianoce pre deti

by - December 04, 2020

 Albi Kúzelné čítanie funguje s elektronickou ceruzkou

Tento rok bol pre všetkých pomerne náročný. Po každej stránke sme sa museli uskromniť. Či to boli sociálne kontakty, alebo nakupovanie, naučili sme sa vystačiť si s málom a byť vďační aj za veci, ktoré sme brali donedávna ako úplnú samozrejmosť. Už od viacerých mojich známych som počula veľmi zaujímavú myšlienku. Vianoce berú najmä ako stretnutie so svojimi blízkymi, alebo trávenie spoločného času. Čo sa týka darčekov, veľmi si s nimi nelámu hlavu. Niektorí partneri si medzi sebou nekupujú nič, alebo si to vynahradia väčším nákupom počas roka. Iné rodiny zadovážia darčeky len pre detských príslušníkov a spoločne sa s nimi pri stromčeku tešia. Táto myšlienka ma veľmi zaujala a páči sa mi, ako sa ľudia vopred dohodnú na počte, či charaktere darčekov tak, aby nikto nebol nemilo prekvapený. Dá sa predísť aj zahanbeniu, ak dostanete príliš hodnotný dar, a vy ste sa pritom dosť uskromnili.

Ešte pred spaním stihneme zopár kvízov s Kúzelným čítaním

S našimi ratolesťami je to však úplne inak. Asi by sme sa čudovali, že nie práve najhodnotnejšie darčeky im vyčaria pekný úsmev na tvári. Deti majú prirodzene tendenciu zvyknúť si na veci, ktoré sa pravidelne v ich živote opakujú. Pokiaľ počas celého roka, alebo každé Vianoce dostanú tonu darčekov, veľmi ich ani nemáme s čím prekvapiť. Ak si však všímame povahy našich detičiek, pýtame sa ich na názor na rozličné veci, sledujeme, k čomu majú najbližšie, odhadneme veľmi ľahko, čo ich poteší.
Naše deti sú ako špongie, a nasávajú všetko, čo vidia okolo. Naše nálady, naše zvyky a náš spôsob života. Aj pri vymýšľaní ideálneho darčeka sa treba riadiť najmä rozumom a uvedomiť si, čo od podarovania konkrétneho predmetu očakávame. Ak náš rozpočet navyše nie je neobmedzený, treba si poriadne rozmyslieť a vybrať niečo, čo pomôže našim deťom hravou formou rozvíjať ich schopnosti a talent.

Ľudové riekanky sú milou a nádhernou knižkou pre najmenšie detičky a rovnako aj pre tie veľké

Vo výbere darčekov na tento rok som mala v niektorých prípadoch už dlhé mesiace jasno. Knižočky Albi Kúzelné čítanie sa stali u nás jednou z najobľúbenejších beletrií vôbec. Systém knižiek spočíva v tom, že pomocou interaktívnej ceruzky sa dieťa pri čítaní naučí veľa vecí, počúva zvukové ukážky, či vysvetlivky a dokonca si môže zahrať aj kvíz. Knižky Albi sú tak obľúbené, že ja osobne nepoznám nikoho, kto by ich nemal. To, že na Vianoce mojim dievčatám zaobstarám knižku Ľudské telo a vesmír, som mala premyslené už odkedy nám prišli úplne prvé knižky.

Kúzelný meter Vás aj odmeria !

Knižky Kúzelného čítania fungujú iba s elektronickou ceruzkou, ktorú si môžete kúpiť samostatne, alebo v sade spolu s jednou knihou. Ceruzka obsahuje audionahrávky a pokiaľ si knižky postupne dokupujete, nahrávky si zadarmo stiahnete do ceruzky cez USB kábel z počítača. S pribúdajúcim počtom titulov Kúzelného čítania to je potrebné. Po zapnutí ceruzky sa Vám ozve hlas, ktorý Vám dáva pokyny. Jednoduchým priložením ceruzky na tlačidlo zapnutia aktivujete konkrétnu knižku a zábava sa môže začať! Prikladaním ceruzky /jej hrotu/ sa ozývajú rôzne zvuky a nahrávky. Ceruzka Vám vysvetľuje, aký predmet sa nachádza na obrázku, alebo kde žije zvieratko, čím sa živí... Na záver sa dieťatko môže vždy otestovať zábavným kvízom. Moje dievčatá zaujala aj kniha Spievaniek, ktorá obsahuje viacero slovenských ľudových piesní. Ku každej je priložená krásna ilustrácia, pod ňou text a farebné bodky symbolizujúce tóny skladby. Ak ceruzku postupne prikladáte na tieto bodky, je to ako by ste hrali na klavíri. Skladby je možné počúvať so spevom, alebo aj ako samostatný klavírny sprievod, a tak si Vaše malé spevácke hviezdy prídu na svoje.

Albi Kúzelný meter

Novinkami Albi Kúzelného čítania sú túto zimu aj tituly Kúzelný meter a Riekanky. Na prvý pohľad by som vôbec nepovedala, ako sa bude Kúzelný meter mojim dievčatám páčiť. Je to vlastne leporelo, ktoré po poskladaní odložíte do obalu a môžete ho pridať k ostatným knižkám. Keďže je to skutočný meter, na jeho hornom konci sa nachádzajú otvory pre upevnenie na stenu. Priložením ceruzky na jeho mierku sa ozve hlas, ktorý Vám oznámi výšku v centimetroch :). Kniha je obostranná a preto obsahuje veľké množstvo zvukových nahrávok a aj chytľavé pesničky s rozprávkovo kráľovskou tematikou. Moje deti od prvého dňa tie pesničky spievajú dookola. Prisahám! Je to príbeh princeznej, rytiera Hromislava a dokonca aj škriatkov. Obrovskou výhodou metra a rovnako aj ostatných titulov je ich pevná väzba a tvrdé strany. Menšie deti majú tendenciu knihy kadejako poprevracať a niekedy s ceruzkou priveľmi tlačia na obrázky. Kniha z tvrdého materiálu veľa vydrží a preto aj po pol roku používania naše knihy od Albi vyzerajú ako nové. Ak máte v rodine menšie detičky, môžu ich po súrodencoch bez problémov podediť.

Novinky Albi Kúzelného čítania

Kniha Ľudové riekanky svojou veľkosťou a tvarom pripomína vyššie spomínané Spievanky. Barbora Švidraňová a Juraj Šoko Tabáček svojou charizmou a skvelým hlasom dodali knihe veľmi sympatický nádych. Obsahuje známe riekanky a nádherné ilustrácie, o ktorých Vás ceruzka po priložení informuje. Obsahuje množstvo kvízov a je vhodná aj pre väčšie detičky, ktoré sa rady učia riekanky, či recitujú. Hravou formou sa dieťa učí krásnu slovenčinu, výslovnosť, rytmiku a intonáciu. Niekto si možno povie, prečo nemôžu jednoducho rodičia prečítať knihu svojmu dieťaťu? Poviem Vám pravdu, nie každý má dar slova, nie každý sa vie vyjadrovať gramaticky správne. Podľa mňa je super, keď sa dieťatko edukuje takpovediac podvedome aj počas hry. Je to taká domáca škola, o ktorej ale netušíme. Funguje to podobne aj s cudzími jazykmi. Deti, tie naše špongie, nasávajú a počúvajú aj ak sa v ich okolí hovorí cudzím jazykom. Čudovali by ste sa, za akú krátku dobu sa naučia porozumieť kontextu. Ja sama to badám na svojich deťoch a vždy sa pousmejem, keď vystupujeme z auta a moja staršia zahlási : Andiamo! 

Lenočka sa hrá s knihou o zvieratách

Albi má veľmi široký sortiment knižiek Kúzelného čítania. Knihy sa spoločne vyznačujú nielen pevnými stranami, ale aj prekrásnymi ilustráciami. Odhliadnuc od profesionálne nahovoreného audia sa naučia nielen pekne hovoriť, ale vnímať aj obsah. Budú rozpoznávať zvieratká, dozvedia sa mnoho informácií o planétach, ľudskom tele a budú hravo ovládať množstvo ľudových piesní a riekaniek
 a môžu si spolu s klavírnym sprievodom priamo v knižke spievať. Keď si predstavím samu seba, vo veku mojich detí, a mať toto, bola by som HOTOVÁ! Moje baby bežne vezmú ceruzku do ruky, otvoria Kúzelný meter tak, aby sa spustila ich obľúbená skladba Jeden škriatok tu.... postavia sa do pozoru a urobia nám vystúpenie na počkanie :).

Priložím uško a lepšie počujem

Ak by som mala investovať do jediného darčeka, bolo by to niečo edukatívne a hravé. Niečo pekné a niečo, čo viem, že moje dievčatá poteší. Nemusíte míňať stovky Eur len preto, aby to pod stromčekom vyzeralo ako v americkom filme. Pretože život nie je taký, ako vo filmoch. A ani by ste ho taký určite nechceli mať. Všetko to, čo Vašim deťom dá niečo do života, naučí a povedie vpred, má obrovský význam. Moji rodičia ma vo vzdelaní vždy podporovali a ja som za to nesmierne vďačná. Sama sa rada učím novým veciam a v tridsiatke sa prihlásila na taliančinu. Myslím si, že pravidelnou stimuláciou mozgu učením sa a športom sa nejak pohýňame vpred, nielen ako osobnosti, ale aj ľudstvo samo. V podstate jednou z definícií senility je nezáujem o nové poznatky a myslím si, že kopec mladých ľudí bohužiaľ presenilných je.

Tak čo poviete? Investujete aj vy do vzdelania?
Ako je to u Vás?
Dajte mi vedieť :)

Lenka 

You May Also Like

0 comments

Labels

abc derm Advent adventný kalendár aktivátor vitamín C Albi alcina alergia na slnko amoureux AnneMarie Borlind ANNEMARIE BÖRLIND anti ageing antioxidant aphloia aqua nature armani Aromaterapia aromaterapia Vianoc ashvagandga atopická dermatitída atopická pokožka atopik autumn avon Baby babyliss BaByliss PRO Titanium Tourmaline Balzam na pery balzamy na pery bambucké maslo BB krem BB krém Beauté Pacifique beauty BellaRose bio kofein bioderma bioruza biotechnologická pavučina birthday Black Friday Black Friday notino blog blogger bloggers body body mist bourbon boutique Calvin Klein Cara Mia Ti Amo care catrice catrice cosmetics CC krem ceruzka na oči česanie Cestovanie cestovné balenie kozmetiky chanel chemicky peeling Chloe Chloé chodidlá Chromafusion chyby v líčení cistenie cistenie pleti Čistenie pleti cistenie stetcov cistiaci gel čistiaci sprej citrusová vôňa Cleanser coldcream cosmetics cream cut crease dámska vôna dámska vôňa dánska kozmetika darček darceky darčeky darčeky ku dňu otcov darčeky na Vianoce darceky pre muzov darčeky pre mužov darčeky pre ženy Deep Euphoria dekorativka dekoratívka dekoratívn a kozmetika dekorativna kozmetika dekoratívna kozmetika deň matiek Deň otcov denny krem deodorant DEOGUARD depilácia a epilácia dermablend dermabrázia dermatokozmetika dermokozmetika desatoro Deti detox detska kozmetika Detská kozmetika dewy dezodorant Dieťa disney Disney EP Line Divine Decadence doplnky doplnky výživy Double Wear Dovolenka eau so daring eko elixir Enzymovy Peeling Estée Lauder Euphoria event eyebrow tutorial obočie avon pupa milano eyeshadow face cream fall farbenie obočia farbenie vlasov farby na vlasy fast and fabulous favi Favi.sk fén na vlasy fitness fitness strava fixing flora flora by gucci fluid fluidny makeup foto fotokniha fotoobraz friends Ganz Schon Lang gel Gél lak gel shine gelove nechty gélové nechty GFC Giorgio Armani giveaway glam it up GOSH grace cole granatove jablko gucci Gucci Guilty Gucci Guilty Absolute guerlain Guilty hair hairstyle hairstyling hand care hand fluid health Healthy lifestyle hesperidin himalaya hodinkakrasy horčík HUGO BOSS hyaluron HYALURON 2.0 hyaluronove ocne obklady hydra végétal hydratacia hydratácia hydrogélové vankúšiky Hypnôse IN2U INCA Collagen inspiracia instafix interaktívna ceruzka interier intímna hygiena IPL epilátor jar Jean Paul Gaultier jesen jeseň jesenná vôňa jeunesse kabelka kapsuly kofein kokosovy olej Kórejská kozmetika koriander Korika kozmetická taštička kozmeticke sady kozmetika kozmetika na zimu krasa krása krasotika krem krém krém na oči krem na ruky kremík kruhy pod očami kulmofen Kúpeľ kúzelné čítanie kvetinová vôňa kvetinovo ovocná vôňa pre ženy kvetiny kvety kyselina hyaluronova kyselina mliečna L´Oréal Professionel Serie Expert Inforcer La Nuit Trésor Nude lak na nechty Lancôme Lancôme. vône lash love láska Le Male Legend Spirit lesky na pery letne novinky letné tipy leto licenie Líčenie linka Linola Linola Face lip colour lipcolour lipstick Liu Jo live fearlessly loosing weight Lovely U Ma Vie magneticka paleta magnézium makadamiovy olej make up make up art makeup Makeuprevolution man mango Marc Jacobs mark mark face and body mark scrub mary kay marykay MaryKayDoma masáž maska maska na oči maska na pleť mastná pleť matny ruz MATRIX Matrix Total Results matt maybelline metallic metallic meets matt mikrodermabrazia mikrodermalna kolekcia plus minerály miracle 3D miracle set MK modeláž modelaz nechtov Modio Modio.cz moja kabelka mokrá pedikúra Mon Evidence Montblanc morský kolagén MUR muscle aggressive muscleagresive muzi muži muzsky krem mýty o líčení nabytok nakupovanie nakupy nákupy NaniNails NaniNails. nechty NaniNails.sk Naturally nature nechty Nemecko neve cosmetics nocne serum nocny krem nohy Nomade notino Notino travel notino.sk notinosk notinosk suché vlasy novinky nude nutri kofein komplex nutri shine NYX professional make up o mne začíname getting started about me obočie ochranny fluid očná starostlivosť ocne obklady očné okolie očné sérum očné tiene očné vačky ocny krem odličovacia rukavica odličovacie tampóny Odličovanie pleti odstraňovanie chĺpkov odtieň oleje olivy omyly omyly skincare online databaza online nakupovanie opaľovacie prípravky opaľovanie oral b pro ovocná cyprusová vôňa ovocna vona paleta paletka Paradoxe Gift Box parfem parfém parfém pre ženy parfemovana voda parfémy parfémy pre ženy parfumovana voda parfumy pedikúra peeling peony perfect palette Pery petra lovely hair petralovelyhair photo Photoderm planet spa plantur 21 plet pleť pletova kozmetika pleťová kozmetika pletova starostlivost pleťová starostlivosť pletova voda pletove serum pletovy krem podklad pokozka pokožka pokožka hlavy pomegranate popraskane pery porovnanie poškodené vlasy pre aging krém pre mužov present pretty rose prípravky na opaľovanie príroda prirodna kozmetika prírodná kozmetika Produktove Ranajky pudrovy fluid pure light recenzia RefectoCil relaxácia remington resvetralol review revlon riasenka rose rose water rouge allure ink ruz rúž ruz na pery ruza ruzova ruzova voda ruzovy olej saal digital saaldigital samoopaľovacia pena samoopaľovanie satenove ruky saténové telo satin body satin hands satin lips scholl self tanning serum sérum sérum s vitamín C a E shalimar shopping shower Si singles day skin care skin manager Skincare skinvigorate Skinvigorate Sonic kefka skvalán Slnečná kozmetika Slnečná ochrana slnko soaphoria sonická kefka sonické čistenie spálená koža Spálenie špirála šport SPORTIQUE sprchový gél sprej squalane srchova pena ST MORIZ starostlivost starostlivosť starostlivosť o očné okolie starostlivost o pery starostlivosť o pleť starostlivosť o pokožku starostlivost o ruky starostlivosť o telo starostlivosť o vlasy štetce štetec styling suchá pedikúra suchá pokožka hlavy suche pery suché ruky suché vlasy summer sun di gioia superstay matte ink súprava štetcov svadba sviatky sviečky Swartzwald system hydro T zóna tekuty matny ruz telová hmla telová kozmetika telová starostlivosť telové mlieka telove sufle telový mist telový sprej terapia vôňou testovanie Textilná maska timewise tint tip na nakupy tipy na darceky tipy na letný makeup toaletna voda toaletná voda tonikum tonovaci krem trendy TRESemmé tričko true typ pleti typológia pleti učenie Učenie hrou ultrahd úpal úprava obočia Uriage UV gél valentín Valentínske tipy vanilka vanilkový sprej vanilla vanilla blush vápnik vaxicum Versace Versace Crystal Noir vianoce Vianočné darčeky vichy Victoria´s Secret VIP Ranajky vitamín C Vlasová kozmetika Vlasová ochrana vlasova starostlivost vlasová starostlivosť vlasy vlnité vlasy vodeodolné líčenie vona vôňa Vôňa pre mužov vonné sviečky Výbava pre bábätko výkon vypadavanie vlasov wedding Weleda wishlist Yankee Candle YSL Yver Rocher yves rocher Yves Saint Laurent zazracna kolekcia zdravie zdravie benu lekáreň ženy zima zlato v zime zmiešaná pleť Zoeva Rose Golden luxury set vol 3