Moja najmilšia dekoratívka

by - April 09, 2019


Na tento článok som sa chystala veľmi dlho a to z dvoch dôvodov. Jednak bolo ťažké zladiť denný režim spánku a bdenia dvoch detí tak, aby som sa dokázala nalíčiť za denného svetla a preto, že som moju recenziu nechcela odfláknuť. Tak som si nakoniec predĺžila čas testovania dekoratívky Mary Kay, o ktorej Vám dnes niečo poviem a s čistým svedomím Vám niektoré produkty odporúčim. V posledných mesiacoch sa líčim minimalisticky- budete sa smiať, pretože počet produktov, ktoré denne využívam je ajtak dosť veľký. Som ten typ ženy, ktorý si plánuje dať iba make up, no skončí pri púdri, kontúrovaní, líčkach... jednoducho je pár vecí, ktoré pre mňa znamenajú basic a toho sa vždy držím. Je to kvalitná skin care, nanesenie make upu, púdru, jemné kontúrovanie lícnych kostí, lícenka, očný tieň v záhybe oka tak, aby to nebolo poznať, špirála a obočie! Obočie som schválne zvýraznila výkričníkom, pretože je alfou a omegou Vášho výrazu a vyžarovania. Len tak na okraj, pri výraznom líčení nepotrebujete vlastniť omnoho viac produktov. Celá finta spočíva v tom, že produkty denného líčenia využívate inak, výraznejšie, vrstvene. 


Ako som už spomínala, otestovala som produkty dekoratívnej kozmetiky značky Mary Kay a veľa z nich som už vlastne poznala. Bol to napríklad overený CC krém s ochranným faktorom 15, či špirála Lash Intensity Mascara. Na záver si môžete pozrieť moje výsledné líčenie s použitím produktov výlučne tejto značky. Skúsila som si aj novinky a teda hneď Vám poviem, že nové kombo na obočie / ceruzka a gél / musíte mať každá. 

CC krém s ochranným faktorom 15 - Light to Medium
CC krém s ochranným faktorom 15 - Light to Medium

CC krém s ochranným faktorom 15 je pre mňa overená kvalitka. Je to stredne krycí make up, ktorý sa dávkuje pumpičkou. Vždy mi vydrží pri takmer dennom používaní minimálne trištvrte roka, ak nie viac. Ak by ste chceli dosiahnuť vyššie krytie, dá sa dobre vrstviť a nevytvára mastný film, naopak, na pleti pekne zaschne a "sedí". Nezvýrazňuje vrásky, ani póry a napriek tomu, že je dostupný "iba" v troch odtieňoch, je skvelý v tom, že sa prispôsobí každému tónu pleti, čo mám sama pri líčení iných žien odskúšané. Ak teda chcete UV ochranu, spoľahlivý, prirodzene pôsobiaci finish, siahnite po tomto produkte.

Kontúrovací púder v odtieni Latte a lícenka v odtieni Rosy Nude
Kontúrovací púder v odtieni Latte a lícenka v odtieni Rosy Nude

Jednými z horúcich noviniek značky sú kontúrovacie púdre a lícenky, pri výrobe ktorých bola využitá technológia Chromafusion, za ktorú bola Mary Kay ocenená v minulom roku. Technológia postupne nahradila všetky "suché" minerálne produkty a to : očné tiene, lícenky, kontúrovacie, či rozjasňujúce púdre. Dnes som akurát telefonovala s mamou, a hovorila mi, že tie očné monotiene nemôžu vydržať dlho, veď sú maličké. Ja hovorím: nevyskúšaš, neuveríš. Pri aplikácii produktov stačí štetcom iba jemne poklepkať po produkte. Sú veľmi silno pigmentované a nemáte šancu ich rýchlo spotrebovať. Ak máte možnosť vo svojom okolí navštíviť kozmetickú poradkyňu Mary Kay, opýtajte sa na tieto produkty a skúste ich samy. Vyskúšala som kontúrovací púder v odtieni Latte a lícenku v odtieni Rosy Nude. Pri líčení používam štetce tejto značky a produkty sa dobre zapracuvávajú do pleti, blendujú a vytvárajú "plastický" efekt na pleti. Nie ste ako rovná doska, ale Vaša pleť vyznieva zdravo a krásne. Ak si osvojíte základné triky kontúrovania vzhľadom na proporcie Vašej tváre, máte vyhraté.

Osviežujúci sprej na tvár Skindinavia
Osviežujúci sprej na tvár Skindinavia

Toto je moje. Osviežujúci sprej na tvár Skindinavia s kokosovou vôňou. Po dvoch strekoch som si hneď objednala ďalšie balenie, pretože sa už poznám :). Sprej má nádhernú sviežu vôňu po kokose a obsahuje vitamín B a elektrolyty. Nemusíte sa však s ním striekať niekoľkokrát denne ako ja. Mal by sa používať ráno po nalíčení, alebo počas dňa pre osvieženie. Ja som si vypestovala ešte lepší návyk a pre istotu si ho dám ráno, na obed, na večer a vždy, keď idem okolo:) . Má jemnučký rozprašovač a príjemne hydratuje. Viem, že toto je produkt, ktorého využiteľnosť Váš muž bude chápať asi najmenej z celej kozmetickej zbierky, ale ak ho vyskúšate, pravdepodobne si ho budete so sebou nosiť všade v kabelke.

Gél na obočie - Dark Brunette a Tenká kontúrovacia ceruzka na obočie- Black Brown
Gél na obočie - Dark Brunette a Tenká kontúrovacia ceruzka na obočie- Black Brown

Dostali sme sa ku kombu na obočie, ako ho zvyknem nazývať. Za ten čas, čo tieto produkty používam, som na ne stihla nahovoriť kopec žien, a rovnako to plánujem urobiť aj s Vami. Hovorím o novej tenkej kontúrovacej ceruzke na obočie a géli na obočie Mary Kay. Ceruzka je taká "polomäkká". Pre prax to znamená, že s ňou jednoducho vykreslíte tvar, má úzky praktický hrot na jemné detaily a nerozmazáva sa. Nemám rada mäkké ceruzky, pretože mi vždy ujde ruka, kreslím nepresne, väčšinou majú hrubý koniec a obočie vyzerá veľmi nepekne. Táto je pravým opakom a ja ju využívam na vykreslenie spodnej línie obočia a vyplnenie "medzier", kde nemám až toľko chĺpkov. 

Gél na obočie - Dark Brunette a Tenká kontúrovacia ceruzka na obočie- Black Brown
Gél na obočie - Dark Brunette a Tenká kontúrovacia ceruzka na obočie- Black Brown 

Mojim najväčším objavom z tejto zbierky je gél na obočie, ktorý vyzerá ako maličká špirálka. Vzhľadom v podstate nie je ničím odlišný od gélov iných značiek a sama ani neviem, čím to je, ale je najlepším gélom, aký som kedy držala v ruke. Samotný produkt má tekutejšiu konzistenciu a jediné, na čo Vás upozorňujem je, aby ste si dávali pri líčení pozor a prečesávali si s ním chĺpky opatrne, aby ste sa nedotkli pokožky - najmä čo sa týka oblasti pri koreni nosa. Ak sa Vám už nejaká nehoda stala, odporúčam neriešiť "problém" za horúca, ale počkať, kým produkt úplne zaschne a odstrániť prebytočné množstvo čistou špirálkou, alebo tenkým štetcom, paličkou do ucha a podobne. Mne sa osvedčila aj pinzeta. 
Obočie, ktoré som si vopred "predpripravila" pomocou ceruzky, si dokončím gélom. Nanášam ho jemným prečesávaním chĺpkov od koreňa nosa smerom hore a do strany, ako pokračuje línia obočia. Milujem ten efekt, ktorý gél vytvorí práve pri koreni nosa a môžete si to všimnúť aj na fotografiách líčenia nižšie. Obočie vyzerá hustejšie, nadobudlo aktuálne najtrendovejší tvar vyčesaných chĺpkov a môže to pôsobiť až ako fake microblading. Na tento gél nedám dopustiť, všade ho vláčim so sebou a keby už aj nič, minimálne ráno "prečešem" obočko, dám špirálu, rúž a odchádzam... Takmer by som zabudla dodať, že gél na obočí zaschne a zafixuje ho. Ak máte nepoddajné, odstávajúce chĺpky, poradí si aj s nimi.

Gél na obočie - Dark Brunette a Tenká kontúrovacia ceruzka na obočie- Black Brown

Farebné špirály a Lash Intensity Mascara
Farebné špirály a Lash Intensity Mascara

Špirály značky Mary Kay sú pre mňa ďalšou istotou. Na Vianoce som dostala krásnu zásielku darčekov, kde sa nachádzali aj dve farebné špirály, ktoré najradšej používam na spodnú líniu rias, kde vytvoria krásny kontrastný efekt či už s Vašou farbou očí, alebo líčením. Držia veľmi dobre a neopadávajú. Mojou top špirálou ever je ale Lash Intensity Mascara, ktorá má klasickú kefku, čo preferujem, a zatočený aplikátor. Produkt sa tak nanášaním dostane všade a neopomenie ani jednu jedinú riasu. Má mimoriadne zahusťujúci efekt s predĺžením rias. Je kvalitná, spoľahlivá, nedrolí sa, neopadáva a nedráždi oči. 

Farebné špirály a Lash Intensity Mascara
Farebné špirály a Lash Intensity Mascara

Mojim líčením na záver by som chcela zakončiť svoju recenziu. Pracovala som výlučne s produktami Mary Kay. Na pleť som nanášala CC krém v odtieni Very Light a Light to Medium. Následne som CC krém fixovala transparentným púdrom a vykontúrovala lícne kosti púdrom v odtieni Latte a na jabĺčka som nanášala odtieň Rosy Nude. Očné viečko som si predpripravila CC krémom zafixovaným púdrom. Vytvorila som jemné Cut Crease líčenie s použitím troch Chromafusion očných tieňov a to konkrétne : Biscotti, Sweet Plum a Cashmere Haze. Použila som tekutú očnú linku vo fixke a špirálu Lash Intensity Mascara. Na horných riasach som si ale nalepila aj jemné umelé riasy inej značky. Obočie som najprv vykreslila /spodnú líniu/ tenkou kontúrovacou ceruzkou v odtieni Black Brown a vyčesala, zafixovala a dokončila gélom na obočie v odtieni Dark Brunette. To, ako sa mi to podarilo, už posúdite sami na nasledujúcich fotografiách.





Dekoratívku Mary Kay mám úprimne rada a kým som aktívne líčila iné ženy, využívala som ju na 80% líčenia. Niektoré produkty, ako sa hovorí, neobabrete, a ak chcete vytvoriť kvalitný a trvácny look, siahnete po niečom, čomu veríte. Najviac som na iných ženách vypotrebovala tekuté a tuhé make up produkty ako CC krémy, podkladové bázy a púdre. S novinkovými Chromafusion produktami sa moje obzory rozšírili a ak plánujete líčiť vo veľkom, alebo len tak seba každé ráno, odporúčam Vám investovať aj do týchto produktov. Sú určené pre všetky ženy, dobre sa s nimi pracuje a pleť ich veľmi dobre toleruje.


Chcem sa poďakovať značke Mary Kay za poskytnutie produktov na testovanie a Vám všetkým, ktorí/é ma čítate, pretože aj vďaka Vám si tu viem sadnúť po dlhom dni a písať od srdca moje články. Inak všimli ste si, že môj blog zmenil dizajn? Páči sa Vám ? Dajte mi vedieť!
Majte sa krásne,

LENKA 

You May Also Like

4 comments

  1. Mary Kay som nemala nikdy ale vždy ma lakali tieto výrobky, a to líčenie je uplne nadherne:)

    ReplyDelete
  2. pár produktů jsem zkoušela, ale především dekorativku. Na co bych se chtěla podívat je jejich péče, která je také velmi chválená :-) Jinak moc pěkné líčení, sluší ti to :)

    MOJE TIPY NA JARNÍ LÍČENÍ

    ReplyDelete
  3. Mě je tahle značka proti srsti :-((

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete

Labels

abc derm Advent adventný kalendár aktivátor vitamín C Albi alcina alergia na slnko amoureux AnneMarie Borlind ANNEMARIE BÖRLIND anti ageing antioxidant aphloia aqua nature armani Aromaterapia aromaterapia Vianoc ashvagandga atopická dermatitída atopická pokožka atopik autumn avon Baby babyliss BaByliss PRO Titanium Tourmaline Balzam na pery balzamy na pery bambucké maslo BB krem BB krém Beauté Pacifique beauty BellaRose bio kofein bioderma bioruza biotechnologická pavučina birthday Black Friday Black Friday notino blog blogger bloggers body body mist bourbon boutique Calvin Klein Cara Mia Ti Amo care catrice catrice cosmetics CC krem ceruzka na oči česanie Cestovanie cestovné balenie kozmetiky chanel chemicky peeling Chloe Chloé chodidlá Chromafusion chyby v líčení cistenie cistenie pleti Čistenie pleti cistenie stetcov cistiaci gel čistiaci sprej citrusová vôňa Cleanser coldcream cosmetics cream cut crease dámska vôna dámska vôňa dánska kozmetika darček darceky darčeky darčeky ku dňu otcov darčeky na Vianoce darceky pre muzov darčeky pre mužov darčeky pre ženy Deep Euphoria dekorativka dekoratívka dekoratívn a kozmetika dekorativna kozmetika dekoratívna kozmetika deň matiek Deň otcov denny krem deodorant DEOGUARD depilácia a epilácia dermablend dermabrázia dermatokozmetika dermokozmetika desatoro Deti detox detska kozmetika Detská kozmetika dewy dezodorant Dieťa disney Disney EP Line Divine Decadence doplnky doplnky výživy Double Wear Dovolenka eau so daring eko elixir Enzymovy Peeling Estée Lauder Euphoria event eyebrow tutorial obočie avon pupa milano eyeshadow face cream fall farbenie obočia farbenie vlasov farby na vlasy fast and fabulous favi Favi.sk fén na vlasy fitness fitness strava fixing flora flora by gucci fluid fluidny makeup foto fotokniha fotoobraz friends Ganz Schon Lang gel Gél lak gel shine gelove nechty gélové nechty GFC Giorgio Armani giveaway glam it up GOSH grace cole granatove jablko gucci Gucci Guilty Gucci Guilty Absolute guerlain Guilty hair hairstyle hairstyling hand care hand fluid health Healthy lifestyle hesperidin himalaya hodinkakrasy horčík HUGO BOSS hyaluron HYALURON 2.0 hyaluronove ocne obklady hydra végétal hydratacia hydratácia hydrogélové vankúšiky Hypnôse IN2U INCA Collagen inspiracia instafix interaktívna ceruzka interier intímna hygiena IPL epilátor jar Jean Paul Gaultier jesen jeseň jesenná vôňa jeunesse kabelka kapsuly kofein kokosovy olej Kórejská kozmetika koriander Korika kozmetická taštička kozmeticke sady kozmetika kozmetika na zimu krasa krása krasotika krem krém krém na oči krem na ruky kremík kruhy pod očami kulmofen Kúpeľ kúzelné čítanie kvetinová vôňa kvetinovo ovocná vôňa pre ženy kvetiny kvety kyselina hyaluronova kyselina mliečna L´Oréal Professionel Serie Expert Inforcer La Nuit Trésor Nude lak na nechty Lancôme Lancôme. vône lash love láska Le Male Legend Spirit lesky na pery letne novinky letné tipy leto licenie Líčenie linka Linola Linola Face lip colour lipcolour lipstick Liu Jo live fearlessly loosing weight Lovely U Ma Vie magneticka paleta magnézium makadamiovy olej make up make up art makeup Makeuprevolution man mango Marc Jacobs mark mark face and body mark scrub mary kay marykay MaryKayDoma masáž maska maska na oči maska na pleť mastná pleť matny ruz MATRIX Matrix Total Results matt maybelline metallic metallic meets matt mikrodermabrazia mikrodermalna kolekcia plus minerály miracle 3D miracle set MK modeláž modelaz nechtov Modio Modio.cz moja kabelka mokrá pedikúra Mon Evidence Montblanc morský kolagén MUR muscle aggressive muscleagresive muzi muži muzsky krem mýty o líčení nabytok nakupovanie nakupy nákupy NaniNails NaniNails. nechty NaniNails.sk Naturally nature nechty Nemecko neve cosmetics nocne serum nocny krem nohy Nomade notino Notino travel notino.sk notinosk notinosk suché vlasy novinky nude nutri kofein komplex nutri shine NYX professional make up o mne začíname getting started about me obočie ochranny fluid očná starostlivosť ocne obklady očné okolie očné sérum očné tiene očné vačky ocny krem odličovacia rukavica odličovacie tampóny Odličovanie pleti odstraňovanie chĺpkov odtieň oleje olivy omyly omyly skincare online databaza online nakupovanie opaľovacie prípravky opaľovanie oral b pro ovocná cyprusová vôňa ovocna vona paleta paletka Paradoxe Gift Box parfem parfém parfém pre ženy parfemovana voda parfémy parfémy pre ženy parfumovana voda parfumy pedikúra peeling peony perfect palette Pery petra lovely hair petralovelyhair photo Photoderm planet spa plantur 21 plet pleť pletova kozmetika pleťová kozmetika pletova starostlivost pleťová starostlivosť pletova voda pletove serum pletovy krem podklad pokozka pokožka pokožka hlavy pomegranate popraskane pery porovnanie poškodené vlasy pre aging krém pre mužov present pretty rose prípravky na opaľovanie príroda prirodna kozmetika prírodná kozmetika Produktove Ranajky pudrovy fluid pure light recenzia RefectoCil relaxácia remington resvetralol review revlon riasenka rose rose water rouge allure ink ruz rúž ruz na pery ruza ruzova ruzova voda ruzovy olej saal digital saaldigital samoopaľovacia pena samoopaľovanie satenove ruky saténové telo satin body satin hands satin lips scholl self tanning serum sérum sérum s vitamín C a E shalimar shopping shower Si singles day skin care skin manager Skincare skinvigorate Skinvigorate Sonic kefka skvalán Slnečná kozmetika Slnečná ochrana slnko soaphoria sonická kefka sonické čistenie spálená koža Spálenie špirála šport SPORTIQUE sprchový gél sprej squalane srchova pena ST MORIZ starostlivost starostlivosť starostlivosť o očné okolie starostlivost o pery starostlivosť o pleť starostlivosť o pokožku starostlivost o ruky starostlivosť o telo starostlivosť o vlasy štetce štetec styling suchá pedikúra suchá pokožka hlavy suche pery suché ruky suché vlasy summer sun di gioia superstay matte ink súprava štetcov svadba sviatky sviečky Swartzwald system hydro T zóna tekuty matny ruz telová hmla telová kozmetika telová starostlivosť telové mlieka telove sufle telový mist telový sprej terapia vôňou testovanie Textilná maska timewise tint tip na nakupy tipy na darceky tipy na letný makeup toaletna voda toaletná voda tonikum tonovaci krem trendy TRESemmé tričko true typ pleti typológia pleti učenie Učenie hrou ultrahd úpal úprava obočia Uriage UV gél valentín Valentínske tipy vanilka vanilkový sprej vanilla vanilla blush vápnik vaxicum Versace Versace Crystal Noir vianoce Vianočné darčeky vichy Victoria´s Secret VIP Ranajky vitamín C Vlasová kozmetika Vlasová ochrana vlasova starostlivost vlasová starostlivosť vlasy vlnité vlasy vodeodolné líčenie vona vôňa Vôňa pre mužov vonné sviečky Výbava pre bábätko výkon vypadavanie vlasov wedding Weleda wishlist Yankee Candle YSL Yver Rocher yves rocher Yves Saint Laurent zazracna kolekcia zdravie zdravie benu lekáreň ženy zima zlato v zime zmiešaná pleť Zoeva Rose Golden luxury set vol 3