Expres pre unavené oči

by - March 05, 2019

ANNEMARIE BÖRLIND hyalurónové očné obklady prírodná kozmetika

Keď sa tak zamyslím, každé obdobie nášho života občas poriadne dá zabrať. A myslím tým konkrétne nedostatok oddychu a spánku. Keď sme zaľúbené tínedžerky, vysedávame pri počítači a píšeme s kamarátmi dlho do noci a hodnotíme všetkých chalanov naokolo. Keď študujeme a nachádzame sa v skúškovom období, máme pocit, že v noci doženieme všetok preflákaný čas. Keď práve neštudujeme, vymetáme kaviarne a diskotéky po zotmení. Chodíme do práce, vstávame skoro. Naši priatelia sa ženia a vydávajú- oslavujeme do rána. Potom, keď už máme deti, spojenie "kvalitný spánok" nadobudne akýsi iný rozmer. Tušíme, že čisto teoreticky niečo také existuje, aspoň tak sa to v knižkách hovorí, no prakticky sa k tomu nestihneme nikdy dostať, pretože v tom čase už začína nový deň s ďalším kolobehom povinností. Ja si vždy spomínam, ako som ráno po internátnej akcii vyzerala- a to som zas nevyzerala zle, pozor ! :D. Ako sme si tandémovo kvapkali do očí Visine, aby sme ich nemali také červené a nevyzerali ako mátohy. A to keby som čo i len tušila, že existuje  prírodná kozmetika, ktorá mi okamžite prinavráti svieži vzhľad očí po prebdenej noci, svet by bol o niečo krajší!

ANNEMARIE BÖRLIND hyalurónové očné obklady prírodná kozmetika

Prečo spánok?

Naša pleť si potrebuje oddýchnuť. Tak, ako celé telo počas spánku prepne na bazálny metabolizmus, spomalí sa krvný obeh, prehĺbi dýchanie, mozog prechádza do iného, nazvime to "módu", aj naša pleť vyžaduje určitý čas na oddych a regeneráciu. Ak však hýrime do noci, alebo strávime hodiny pochodovaním s malým uzlíčkom na rukách sem a tam, že už máme spočítané lamely od podlahy a cez deň sami seba prichytíme, ako v obchode jemne pokyvkávame vozíkom s nákupom sem a tam, akoby to bol kočík, je čas dopriať si extra starostlivosť a nechať prírodu a kvalitnú kozmetiku pracovať pre náš prospech. Okrem toho, že nedávame pleti oddych, často si vplyvom únavy nadmerne šúchame očné okolie- čo je inak to najúčinnejšie, čo pre efekt unavených očí s kruhmi môžme urobiť. Už vtedy vieme, že to ráno nebude vyzerať najružovejšie a kozmetika je často to posledné, na čo si spomenieme. Spánková deprivácia má vplyv na retenciu vody v tkanive očného okolia a to spôsobuje mierny opuch. Okrem estetického efektu opuchu, alebo vačkov, sú unavené oči bez spánku synonymom pre suché oči a popraskané cievky. Toto všetko s našimi očami a očným okolím robí nedostatok spánku. Kto by to povedal, že tak jednoduchá vec ako spánok, má pre náš život tak zásadný význam?

Hyalurónové očné obklady

Predstavujem Vám produkt ideálny pre zaneprázdnené a náročné ženy. Najrýchlejšia aplikácia, nevyžadujúca žiadnu ďalšiu aktivitu ako masírovanie, vklepkávanie, umývanie, nič. Priložíte a idete spať. Respektíve nespať, podľa situácie :). Alebo tieto hyalurónové hydratačné obklady na oči použijete hneď ráno po náročnej noci. Je to len na Vás ako spotrebujete tento produkt, ktorý Vás vráti späť do hry tak, že si počas toho stihnete umyť zuby, uvariť kávu a zmiešať ovsené vločky s jogurtom a medom a skontrolovať Instagram.

ANNEMARIE BÖRLIND hyalurónové očné obklady prírodná kozmetika

Čo teda potrebujeme vyriešiť?

1. opuch 
2. tmavé kruhy a prehĺbené vrásky
3. poklesnutú pokožku bez života = hydratácie
To isté si zrejme povedali aj v laboratóriách Annemarie Börlind v Nemecku a našli dokonalé riešenie. Sú to Hyalurónové hydratačné očné obklady. Som veľmi rada, že opäť testujem produkt tejto vysokokvalitnej prírodnej kozmetiky, ktorá, ako som sama zistila, je vo veľmi pozitívnom povedomí klinickej dermatológie.

ANNEMARIE BÖRLIND hyalurónové očné obklady prírodná kozmetika

Ako používať obklady?

V balení sa nachádza 6 párov očných obkladov, pochopiteľne zabalených zvlášť. Je to niečo na spôsob jednorázových masiek, poväčšine textilných. Produkt odbalíte, vyberiete jeden i druhý obklad a priložíte na "postihnuté" miesto - čiže očné okolie, či už priamo pod očami, alebo až k oblasti pod obočím. Obklad pekne na vopred vyčistenú (jemne!) pleť priľnie a necháte ho takto pracovať približne 10-15 minút. Pre ešte väčší efekt si ich môžete dať pred spaním a nechať na pleti celú noc.

Ako obklady fungujú? 

Princípom je zvládnutie opuchu, unavenej pleti a redukcia jemných línií. Neviem síce s určitosťou povedať, o aký druh kyseliny hyalurónovej v tomto prípade z hľadiska molekulárnej hmotnosti ide, ale keďže je to produkt s okamžitým účinkom, usudzujem, že sa jedná o vysokomolekulárnu kyselinu hyalurónovú. V zrozumiteľnom jazyku, je to väčšia molekula, ktorá sa nedostáva do hlbokých vrstiev kože, ale zohráva kľúčovú úlohu v zadržiavaní vody vo vrchných častiach. Je dokázané, že na povrchu kože vytvára ochranný film. Kyselina hyalurónová je telu vlastná látka, ktorá sa nachádza v extracelulárnej matrix- v priestore medzi bunkami, a čím mladší organizmus, tým je jej viac. Vekom sa jej obsah postupne znižuje a okolo 80-teho roku života kompletne vymizne. Jej štruktúra ju predurčuje byť významným udržiavateľom hydratácie, pružnosti pleti a zdravého vzhľadu. Preto Vás kyselina hyalurónová v týchto obkladoch nezbaví navždy Vašich vrások. Naviaže však veľké množstvo vody, ktorú už nepustí a opticky rozjasní, vyhladí a vzpruží pleť. Podobný účinok má aj Konjac root, ako ďalšia kľúčová zložka z certifikovaného organického pestovania, ktorá okrem intenzívnej hydratácie vytvára aj zásoby vody v pokožke. Okrem tohto všetkého obklady príjemne chladia, čo logicky prispieva k redukcii opuchu.

ANNEMARIE BÖRLIND hyalurónové očné obklady prírodná kozmetika

Ako obklady fungovali mne?

Obklady som použila v čase, kedy píšem tento článok už štyrikrát, a keďže sa jedná o produkt s okamžitým účinkom, nemusím ich testovať mesiac, respektíve nás "nebude zaujímať" ich efekt po mesiaci. Na dotyk príjemný produkt, ktorý ihneď chladí. Najradšej si aplikujem masky a podobné produkty v čase, keď viem, že si môžem ľahnúť a oddýchnuť. Vychutnávam si príjemný čas a mám pocit, že všetko kozmetické lepšie funguje, ak pri tom oddychujem :) Skúšala som si nechať obklady aj na noc, ale osobne mám pocit, že efekt je rovnaký po 10 minútach, ako aj po 10 hodinách. Ak Vám napadne, či mi obklady neskĺzli dole počas spánku, tak nie, držali dobre. Potom som si ich dala dole a cítila príjemne napnutú a lesklú pokožku - podobne, ako po použití kvalitného séra. Ak mi na obale obkladov ostane nejaká tekutina (produkt), využívam ho a nanášam dodatočne na očné okolie. S výsledkom som veľmi spokojná, na pohľad a najmä na dotyk je pokožka spevnená, dobre sa líči ( produkty nezaliezajú do vrások, pretože tam nie sú nijaké). Ja som našťastie vačky nemala už dávno, ani oči ako panda, no aj menšia únava sa pod našim vzhľadom podpisuje často aj nepatrne, pomaličky, ale isto. Považujem preto obklady za kvalitnú doplnkovú starostlivosť o očné okolie. Nemusí to byť len expresná záchrana unavených očí, ale vedela by som si predstaviť aplikovať ich pred dôležitou udalosťou, svadbou, plesom, pohovorom a podobne. Skrátka vtedy, keď budem potrebovať vyzerať o čosi lepšie.

ANNEMARIE BÖRLIND hyalurónové očné obklady prírodná kozmetika

Tak som opäť rada, že som sama sebe rozšírila obzory a spoznala zaujímavý produkt hodný pozornosti. Ak ste už niekedy niečo podobné vyskúšali, a boli ste spokojné, dajte mi, prosím, tip !
Budem sa tešiť na Vaše komentáre,

LENKA 

You May Also Like

6 comments

  1. Prvorade musím povedať, že si skvele poňala fotografie ! Vyzerá to fakt super. A po druhé, verím tomu, že takýto produkt by som ako študentka hneď využila :)

    S LÁSKOU, TORILINKA / @Torilinka

    ReplyDelete
  2. oo to vyzerá dobre, nič podobné som nikdy neskúšala

    ReplyDelete
  3. Wow, tak tenhle typ produktu vidím úplně prvně :-) vypadá zajímavě.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
  4. Tieto "mesiačiky" milujem! Akurát ja si ich dávam oveľa vyššie ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  5. Annemarie je moja oblubena znacka, ale to ze maju takyto druh produktu som veru netusila. Ked budem v nemeckom Mullerovi veru sa po nom pozriem. Akurat ma na fotografii prekvapilo, ze si masku aplikovala dost nizko. Ja zvyknem davat ocne masky veru az k ocnemu okoliu, aby sa hydratoval priestor, kde sa vytvaraju vrasky. Kvoli comu si zvolila toto umiestnenie?
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    ReplyDelete
  6. to vyzerá super ! mala by som si nejaké kúpiť

    WHEN PIGS FLY

    ReplyDelete

Labels

abc derm Advent adventný kalendár aktivátor vitamín C Albi alcina alergia na slnko amoureux AnneMarie Borlind ANNEMARIE BÖRLIND anti ageing antioxidant aphloia aqua nature armani Aromaterapia aromaterapia Vianoc ashvagandga atopická dermatitída atopická pokožka atopik autumn avon Baby babyliss BaByliss PRO Titanium Tourmaline Balzam na pery balzamy na pery bambucké maslo BB krem BB krém Beauté Pacifique beauty BellaRose bio kofein bioderma bioruza biotechnologická pavučina birthday Black Friday Black Friday notino blog blogger bloggers body body mist bourbon boutique Calvin Klein Cara Mia Ti Amo care catrice catrice cosmetics CC krem ceruzka na oči česanie Cestovanie cestovné balenie kozmetiky chanel chemicky peeling Chloe Chloé chodidlá Chromafusion chyby v líčení cistenie cistenie pleti Čistenie pleti cistenie stetcov cistiaci gel čistiaci sprej citrusová vôňa Cleanser coldcream cosmetics cream cut crease dámska vôna dámska vôňa dánska kozmetika darček darceky darčeky darčeky ku dňu otcov darčeky na Vianoce darceky pre muzov darčeky pre mužov darčeky pre ženy Deep Euphoria dekorativka dekoratívka dekoratívn a kozmetika dekorativna kozmetika dekoratívna kozmetika deň matiek Deň otcov denny krem deodorant DEOGUARD depilácia a epilácia dermablend dermabrázia dermatokozmetika dermokozmetika desatoro Deti detox detska kozmetika Detská kozmetika dewy dezodorant Dieťa disney Disney EP Line Divine Decadence doplnky doplnky výživy Double Wear Dovolenka eau so daring eko elixir Enzymovy Peeling Estée Lauder Euphoria event eyebrow tutorial obočie avon pupa milano eyeshadow face cream fall farbenie obočia farbenie vlasov farby na vlasy fast and fabulous favi Favi.sk fén na vlasy fitness fitness strava fixing flora flora by gucci fluid fluidny makeup foto fotokniha fotoobraz friends Ganz Schon Lang gel Gél lak gel shine gelove nechty gélové nechty GFC Giorgio Armani giveaway glam it up GOSH grace cole granatove jablko gucci Gucci Guilty Gucci Guilty Absolute guerlain Guilty hair hairstyle hairstyling hand care hand fluid health Healthy lifestyle hesperidin himalaya hodinkakrasy horčík HUGO BOSS hyaluron HYALURON 2.0 hyaluronove ocne obklady hydra végétal hydratacia hydratácia hydrogélové vankúšiky Hypnôse IN2U INCA Collagen inspiracia instafix interaktívna ceruzka interier intímna hygiena IPL epilátor jar Jean Paul Gaultier jesen jeseň jesenná vôňa jeunesse kabelka kapsuly kofein kokosovy olej Kórejská kozmetika koriander Korika kozmetická taštička kozmeticke sady kozmetika kozmetika na zimu krasa krása krasotika krem krém krém na oči krem na ruky kremík kruhy pod očami kulmofen Kúpeľ kúzelné čítanie kvetinová vôňa kvetinovo ovocná vôňa pre ženy kvetiny kvety kyselina hyaluronova kyselina mliečna L´Oréal Professionel Serie Expert Inforcer La Nuit Trésor Nude lak na nechty Lancôme Lancôme. vône lash love láska Le Male Legend Spirit lesky na pery letne novinky letné tipy leto licenie Líčenie linka Linola Linola Face lip colour lipcolour lipstick Liu Jo live fearlessly loosing weight Lovely U Ma Vie magneticka paleta magnézium makadamiovy olej make up make up art makeup Makeuprevolution man mango Marc Jacobs mark mark face and body mark scrub mary kay marykay MaryKayDoma masáž maska maska na oči maska na pleť mastná pleť matny ruz MATRIX Matrix Total Results matt maybelline metallic metallic meets matt mikrodermabrazia mikrodermalna kolekcia plus minerály miracle 3D miracle set MK modeláž modelaz nechtov Modio Modio.cz moja kabelka mokrá pedikúra Mon Evidence Montblanc morský kolagén MUR muscle aggressive muscleagresive muzi muži muzsky krem mýty o líčení nabytok nakupovanie nakupy nákupy NaniNails NaniNails. nechty NaniNails.sk Naturally nature nechty Nemecko neve cosmetics nocne serum nocny krem nohy Nomade notino Notino travel notino.sk notinosk notinosk suché vlasy novinky nude nutri kofein komplex nutri shine NYX professional make up o mne začíname getting started about me obočie ochranny fluid očná starostlivosť ocne obklady očné okolie očné sérum očné tiene očné vačky ocny krem odličovacia rukavica odličovacie tampóny Odličovanie pleti odstraňovanie chĺpkov odtieň oleje olivy omyly omyly skincare online databaza online nakupovanie opaľovacie prípravky opaľovanie oral b pro ovocná cyprusová vôňa ovocna vona paleta paletka Paradoxe Gift Box parfem parfém parfém pre ženy parfemovana voda parfémy parfémy pre ženy parfumovana voda parfumy pedikúra peeling peony perfect palette Pery petra lovely hair petralovelyhair photo Photoderm planet spa plantur 21 plet pleť pletova kozmetika pleťová kozmetika pletova starostlivost pleťová starostlivosť pletova voda pletove serum pletovy krem podklad pokozka pokožka pokožka hlavy pomegranate popraskane pery porovnanie poškodené vlasy pre aging krém pre mužov present pretty rose prípravky na opaľovanie príroda prirodna kozmetika prírodná kozmetika Produktove Ranajky pudrovy fluid pure light recenzia RefectoCil relaxácia remington resvetralol review revlon riasenka rose rose water rouge allure ink ruz rúž ruz na pery ruza ruzova ruzova voda ruzovy olej saal digital saaldigital samoopaľovacia pena samoopaľovanie satenove ruky saténové telo satin body satin hands satin lips scholl self tanning serum sérum sérum s vitamín C a E shalimar shopping shower Si singles day skin care skin manager Skincare skinvigorate Skinvigorate Sonic kefka skvalán Slnečná kozmetika Slnečná ochrana slnko soaphoria sonická kefka sonické čistenie spálená koža Spálenie špirála šport SPORTIQUE sprchový gél sprej squalane srchova pena ST MORIZ starostlivost starostlivosť starostlivosť o očné okolie starostlivost o pery starostlivosť o pleť starostlivosť o pokožku starostlivost o ruky starostlivosť o telo starostlivosť o vlasy štetce štetec styling suchá pedikúra suchá pokožka hlavy suche pery suché ruky suché vlasy summer sun di gioia superstay matte ink súprava štetcov svadba sviatky sviečky Swartzwald system hydro T zóna tekuty matny ruz telová hmla telová kozmetika telová starostlivosť telové mlieka telove sufle telový mist telový sprej terapia vôňou testovanie Textilná maska timewise tint tip na nakupy tipy na darceky tipy na letný makeup toaletna voda toaletná voda tonikum tonovaci krem trendy TRESemmé tričko true typ pleti typológia pleti učenie Učenie hrou ultrahd úpal úprava obočia Uriage UV gél valentín Valentínske tipy vanilka vanilkový sprej vanilla vanilla blush vápnik vaxicum Versace Versace Crystal Noir vianoce Vianočné darčeky vichy Victoria´s Secret VIP Ranajky vitamín C Vlasová kozmetika Vlasová ochrana vlasova starostlivost vlasová starostlivosť vlasy vlnité vlasy vodeodolné líčenie vona vôňa Vôňa pre mužov vonné sviečky Výbava pre bábätko výkon vypadavanie vlasov wedding Weleda wishlist Yankee Candle YSL Yver Rocher yves rocher Yves Saint Laurent zazracna kolekcia zdravie zdravie benu lekáreň ženy zima zlato v zime zmiešaná pleť Zoeva Rose Golden luxury set vol 3