ANNEMARIE BÖRLIND - prírodná kozmetika s prísnymi normami

by - June 28, 2018


Ahojte,
som rada, že Vám môžem predstaviť značku kozmetiky, ktorá u nás možno nie je až tak známa, no o to viac stojí za to o nej hovoriť. Trh so značkami prírodnej kozmetiky sa rozrastá, no napriek tomu nie vždy tak celkom rozumieme, o čom tento pojem hovorí. Prírodná kozmetika nie je len vysoký podiel obsahu prírodných látok, či eko obaly. Na Slovensku pôsobí aj značka, ktorá sa zaoberá prísnym výberom ingrediencií, ktoré podliehajú kontrolám a neustále sa snaží rôznymi technologickými postupmi a laboratórnymi metódami priniesť účinnejšie, kvalitnejšie a lepšie produkty. Hovorím o nemeckej značke ANNEMARIE BÖRLIND, ktorá vo svojom portfóliu ženám ponúka dekoratívnu kozmetiku, telovú, pleťovú a vlasovú starostlivosť.

K pozitívam značky prispieva aj množstvo ocenení a certifikátov, ktoré si za svoju činnosť vyslúžila. Kozmetické prípravky AnneMarie Börlind neboli nikdy testované na zvieratách, sú vyrábané z ekologických nemodifikovaných surovín a čistej termálnej vody. Suroviny sú získavané z ekologického hospodárstva priamo v Nemecku, konktrétne v Čiernom lese- Swarzwalde. Termálna voda je bohatá na minerály ako draslík, magnézium, kalcium a zinok. Produkty sú balené do šetrných, ekologicky odbúrateľných obalov a obsahujú výlučne prírodné konzervanty. Ak máte záujem, môžete si dopodrobna preštudovať zoznam ocenení a certifikátov pridelených značke. 


V dnešnej recenzii som si zobrala na starosť otestovať dekoratívnu kozmetiku značky ANNEMARIE BÖRLIND, a bola som zvedavá, či dokáže splniť moje požiadavky. Prírodná kozmetika väčšinou sľubuje priaznivé zloženie, ktoré však býva často na úkor funkčnosti produktu. Ak však produkt skutočne funguje, fakt, že sa pri líčení o svoju pleť zároveň aj starám, je viac než potešujúci.

Testovala som Anti Ageing Make up v odtieni ALMOND 04 K. Tento makeup je balený vo fľaštičke s pumpičkou, čo zaručuje hygienické nanášanie. Je krémovej konzistencie so stredne vysokým krytím. V podstate máte pocit, že nanášate na pleť krém. Make up sa dobre zapracuváva hubkou, ale i štetcom a prstami a na pleti ostáva dlhú dobu. Je potrebné ho zafixovať púdrom, no jeho efekt je veľmi prirodzený. Pri produktoch značky ANNEMARIE BÖRLIND je špecifikom to, že si pod make up nenanášate klasický podklad. Miesto neho Vám poslúži denný krém portfólia značky, ktorý nanášate na vyčistenú a tonizovanú pleť. Z jeho zloženia by som vyzdvihla najmä výťažok z rastliny para cress, ktorá je považovaná za prírodný botox a má veľký dokázaný účinok v eliminácii najmä mimických vrások, pretože pri topickej - lokálnej aplikácii takmer okamžite znižuje svalové napätie a uvoľňuje svaly pod pokožkou.

AQUA (WATER), SQUALANE, CAPRYLYL CAPRYLATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM POTASSIUM ALUMINUM SILICATE, GLYCERIN, SORBITAN OLEATE, POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE, OLUS OIL, CAPRYLYL CAPRATE, SILICA, SORBITOL, MICA, CAMELLIA JAPONICA SEED OIL, POLYGLYCERYL-6 DIOLEATE, BENZYL ALCOHOL, PHYTOSTERYL,  MACADAMIATE, DEXTRIN PALMITATE, ZINC OXIDE, ZINC PCA, MAGNESIUM SULFATE, AROMA [FRAGRANCE], HYDROGENATED CASTOR OIL, MAGNESIUM STEARATE, HYDROGENATED LECITHIN, TOCOPHERYL ACETATE, XANTHAN GUM, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, SPILANTHES ACMELLA FLOWER EXTRACT, BENZYL BENZOATE, GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN], BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, LACTIC ACID, HEXYL CINNAMAL, ASCORBYL PALMITATE, LECITHIN, COUMARIN, TOCOPHEROL, LIMONENE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, GERANIOL, CITRONELLOL, MAY CONTAIN: CI 77891 [TITANIUM DIOXIDE], CI 77492 [IRON OXIDES], CI 77491 [IRON OXIDES], CI 77489 [IRON OXIDES], CI 77499 [IRON OXIDES]

Korektor NATURAL s aplikátorom je klasický tekutý korektor v pere. Myslela som si, že to bude ten typický riedky korektor, ktorý zvykne v tomto "klikacom" pere bývať, no bola som prekvapená. Korektor je dosť hustý a má silnú kryciu schopnosť. Dokážete ním prekryť kruhy pod očami aj nedokonalosti pleti. Vôbec nezalieza do vrások a jeho plusom je to, že ho môžete využiť aj ako podklad pod očné tiene. Pero obsahuje štetček na konci, no ja si ho najradšej aplikujem pomocou prstov, alebo hubky, aby som zbytočne nedráždila očné okolie a nenavodila si tak ešte tmavšie kruhy pod očami. Obsahuje jojobový olej, ktorý sa dobre vstrebáva a nemastí pokožku. Toto je naozaj vydarený produkt značky.

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA],CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LIMNANTHES ALBA SEED OIL [MEADOWFOAM],RICINUS COMMUNIS SEED OIL [CASTOR], SILICA, DEXTRIN PALMITATE,CASTOR ISOSTEARATE SUCCINATE, PHYTANTRIOL, SODIUM POTASSIUM ALUMINUM SILICATE,MICA,EUPHORBIA CERIFERA CERA [CANDELILLA], PHENOXYETHANOL, HYDROGENATED LECITHIN, BISABOLOL,HYDROGENATED CASTOR OIL, ASCORBYL PALMITATE, LECITHIN,TOCOPHEROL,HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, MAY CONTAIN:CI 77891 [TITANIUM DIOXIDE],CI 77492 [IRON OXIDES],CI 77489 [IRON OXIDES], CI 77491 [IRON OXIDES]


Púder s kyselinou hyalurónovou je jemnej neutrálnej farby, ktorá bude svedčať viacerým ženám, pretože je tónu pleti veľmi prispôsobivý. V balení nájdete aj praktickú labutienku, ktorú môžete využiť pri cestovaní. Púder zanecháva veľmi prirodzený finiš a svedčí pokožke, ktorú krásne zmatní. Počas dňa som nemala potrebu si nanášať púder znova, až ku večeru, keď som sa začala lesknúť v T zóne. Okrem toho, že v ňom vyzeráte skvelo, sa kyselina hyalurónová stará o Vašu pleť aj do budúcna. Okrem kyseliny hyalurónovej ma zaujal v zložení tohto produktu aj skvalén, ktorý je prirodzenou súčasťou pokožky. V kozmetickom priemysle sa využíva preto, lebo vytvára na pokožke ochrannú vrstvu, vyhladzuje ju a vďaka nemu pokožka pôsobí krajšie, vyhladene

Mastenec, MICA, SILICA, MAGNESIUM STEARATE, LAUROYL LYSINE, SQUALANE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA], PHENOXYETHANOL, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, AROMA [FRAGRANCE], C10-18 TRIGLYCERIDES, BISABOLOL, LINALOOL, CITRONELLOL, BENZYL SALICYLATE, LIMONENE, SODIUM HYALURONATE, EUGENOL, ASCORBYL PALMITATE, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, CI 77492 [IRON OXIDES], CI 77491 [IRON OXIDES], CI 77499 [IRON OXIDES], CI 77891 [TITANIUM DIOXIDE], CI 77489 [IRON OXIDES]


Očný tieň GREY BLUE a lícenka v odtieni CORAL sú pudrové produkty, ktoré sa nachádzajú v praktických kazetkách s aplikátormi. Lícenka je neutrálnej farby a bude svedčať každej žene. Je primerane pigmentovaná tak, aby s ním žena docielila prirodzený zdravý finiš. Očné tiene značky ANNEMARIE BÖRLIND sú v ponuke ako monotiene, ktoré sú veľmi dobre pigmentované a neprášia. Ja som si ich nanášala pomocou štetca na viečko, na ktoré som predtým aplikovala korektor, ktorý som zafixovala púdrom. Takto Vám vždy tiene vydržia o niečo dlhšie, ľahšie sa Vám s nimi manipuluje a docielite oveľa lepšiu pigmentáciu produktu.


Precízne tvarujúca maskara obsahuje silikónovú kefku s pravidelnými štetinkami. Už v druhej vrstve riasy pekne zvýrazní, jemne predĺži, no nenatočí. Mne osobne nie vždy vyhovujú silikónové kefky, no naučila som sa s nimi pracovať a vyhovujú mi najmä pri líčení iných žien. Maskara riasy postupne oddelí a napriek tomu, že s ňou nevytvoríte efekt umelých rias, je spoľahlivým produktom do kozmetickej zbierky náročnej ženy. Vedeli ste, že obsahuje ricínový olej ? Ženy, ktoré už niekedy vyskúšali ricínový olej na vlasy, riasy, či obočie vedia, že stimuluje rast nových chĺpkov a posilňuje tie, ktoré už máme. Ricínový olej má super vlastnosti ako sérum na rast a posilnenie rias.
Ceruzka na obočie s kefkou BROWN PEARL je výborná ceruzka na líčenie obočia najmä pre ženy, ktoré si svojou technikou nie sú isté. Ceruzka je totiž veľmi mäkká a ľahučko sa nanáša, na druhej strane kefka pomáha vytvoriť prirodzený prechod a ukončenie obočia. Jediné, čo mi na tomto krásnom, studenom hnedom odtieni vadí, sú malé trblietky. No značka má v ponuke aj variant ceruzky bez perleti.

Očnú linku som vytvorila pomocou ceruzky na oči s aplikátorom v odtieni BLACK. Ceruzka je o niečo tvrdšia v porovnaní s ceruzkou na obočie. O to lepšie však drží a vytvára jednoliatu linku. Aplikátor na jej druhom konci slúži na zjemnenie očnej linky, alebo vtedy, keď chcete ceruzku využiť miesto očného tieňa. Toto využijú opäť najmä ženy, ktoré si nie sú pri líčení očí také isté, alebo majú viditeľne voľnejšiu pokožku a tak ťažšie nalíčia jednotnú linku jedným ťahom.


Celé líčenie som zakončila matným rúžom na pery ULTIMATIVE BERRY, na ktorý som sa veľmi tešila, pretože už pri rozbaľovaní ma zaujal jeho nádherný studený červeno-fialový odtieň, ktorý svedčí studeným typom. Napriek tomu, že som ho vyskúšala bez použitia ceruzky na pery, mi odtieň držal veľmi dlho a nezliezal z periférnych častí pier. Farba už pri prvom nanesení krásne chytá a ani neviete, že ho máte na perách. Rúž vydrží jedlo aj pitie, a ak si chcete byt ešte istejšie, odporúčam použiť pred jeho aplikáciou ceruzku na pery v podobnom odtieni. Tú si pokojne naneste na celý povrch pier.

Moje líčenie

Tu je moje výsledné jemné líčenie zakončené výrazným rúžom. Očné tiene a čiernu ceruzku na oči som využila len na jemné vytieňovanie oka a zvýraznenie línie rias. Pomocou ceruzky na obočie sa mi podarilo vykresliť veľmi prirodzené obočie a celkovo som s líčením spokojná. Najviac by som vyzdvihla "pleťovku"- a to make up, korektor a púder, ktoré sú jednak základom líčenia, nanášame si ich na najväčšiu plochu a tak od nich akosi najviac očakávame. Splnili moje požiadavky a zjednotili pleť, prekryli všetko čo mali bez toho, aby som nadobudla dojem masky. To, či obsah kyseliny hyalurónovej a ostatných prírodných ingrediencií mal skutočne dlhodobý efekt, budem vedieť posúdiť až po dlhšom čase a dám Vám vedieť.



Na záver môžem skonštatovať, že aj prírodná kozmetika vie vyrobiť veľmi kvalitnú dekoratívku. O to viac ma teší, keď viem, že na moju pleť nanášam prírodné eko ingrediencie, ktoré sú pleti prospešné. Sama som už dávno zistila, že sa oplatí investovať viac do kvalitných produktov, ako vlastniť doma mnoho nepotrebných chemických mutantov. Možno keby sme reálne vedeli a videli, čo všetko na pleť a na telo dávame, nikdy by sme si takéto produkty nekúpili. V tomto ohľade ma veľmi zaujala myšlienka zakladateľky značky AnneMarie Lindner, ktorá povedala, že by si na tvár nikdy nedala niečo, čo by sa nemohlo jesť. :)

Máte skúsenosti so značkou ANNEMARIE BÖRLIND ? Vyskúšali ste už niektorý z produktov ?
Dajte mi vedieť, čoskoro pre Vás chystám nielen líčiace video, ale aj recenziu pleťovej starostlivosti ANNEMARIE BÖRLIND.

Krásny zvyšok dňa ,

You May Also Like

4 comments

  1. Značku nepoznám, ale výrobky vypadají moc hezky. Líčení máš krásné, povedlo se ti. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  2. Ja ju pouzivam pravidelne a je super. Najma ten korektor a ruz. Vyskusajte tiez Dado Sens ich makeup a puder je fantasticky. A k tomu vegan a netestovane na zvieratach.

    ReplyDelete
  3. Značku vůbec neznám ale produkty vypadají zajímavě moc se mi líbí líčení :).

    TheBlondieTale

    ReplyDelete

Labels

abc derm Advent adventný kalendár aktivátor vitamín C Albi alcina alergia na slnko amoureux AnneMarie Borlind ANNEMARIE BÖRLIND anti ageing antioxidant aphloia aqua nature armani Aromaterapia aromaterapia Vianoc ashvagandga atopická dermatitída atopická pokožka atopik autumn avon Baby babyliss BaByliss PRO Titanium Tourmaline Balzam na pery balzamy na pery bambucké maslo BB krem BB krém Beauté Pacifique beauty BellaRose bio kofein bioderma bioruza biotechnologická pavučina birthday Black Friday Black Friday notino blog blogger bloggers body body mist bourbon boutique Calvin Klein Cara Mia Ti Amo care catrice catrice cosmetics CC krem ceruzka na oči česanie Cestovanie cestovné balenie kozmetiky chanel chemicky peeling Chloe Chloé chodidlá Chromafusion chyby v líčení cistenie cistenie pleti Čistenie pleti cistenie stetcov cistiaci gel čistiaci sprej citrusová vôňa Cleanser coldcream cosmetics cream cut crease dámska vôna dámska vôňa dánska kozmetika darček darceky darčeky darčeky ku dňu otcov darčeky na Vianoce darceky pre muzov darčeky pre mužov darčeky pre ženy Deep Euphoria dekorativka dekoratívka dekoratívn a kozmetika dekorativna kozmetika dekoratívna kozmetika deň matiek Deň otcov denny krem deodorant DEOGUARD depilácia a epilácia dermablend dermabrázia dermatokozmetika dermokozmetika desatoro Deti detox detska kozmetika Detská kozmetika dewy dezodorant Dieťa disney Disney EP Line Divine Decadence doplnky doplnky výživy Double Wear Dovolenka eau so daring eko elixir Enzymovy Peeling Estée Lauder Euphoria event eyebrow tutorial obočie avon pupa milano eyeshadow face cream fall farbenie obočia farbenie vlasov farby na vlasy fast and fabulous favi Favi.sk fén na vlasy fitness fitness strava fixing flora flora by gucci fluid fluidny makeup foto fotokniha fotoobraz friends Ganz Schon Lang gel Gél lak gel shine gelove nechty gélové nechty GFC Giorgio Armani giveaway glam it up GOSH grace cole granatove jablko gucci Gucci Guilty Gucci Guilty Absolute guerlain Guilty hair hairstyle hairstyling hand care hand fluid health Healthy lifestyle hesperidin himalaya hodinkakrasy horčík HUGO BOSS hyaluron HYALURON 2.0 hyaluronove ocne obklady hydra végétal hydratacia hydratácia hydrogélové vankúšiky Hypnôse IN2U INCA Collagen inspiracia instafix interaktívna ceruzka interier intímna hygiena IPL epilátor jar Jean Paul Gaultier jesen jeseň jesenná vôňa jeunesse kabelka kapsuly kofein kokosovy olej Kórejská kozmetika koriander Korika kozmetická taštička kozmeticke sady kozmetika kozmetika na zimu krasa krása krasotika krem krém krém na oči krem na ruky kremík kruhy pod očami kulmofen Kúpeľ kúzelné čítanie kvetinová vôňa kvetinovo ovocná vôňa pre ženy kvetiny kvety kyselina hyaluronova kyselina mliečna L´Oréal Professionel Serie Expert Inforcer La Nuit Trésor Nude lak na nechty Lancôme Lancôme. vône lash love láska Le Male Legend Spirit lesky na pery letne novinky letné tipy leto licenie Líčenie linka Linola Linola Face lip colour lipcolour lipstick Liu Jo live fearlessly loosing weight Lovely U Ma Vie magneticka paleta magnézium makadamiovy olej make up make up art makeup Makeuprevolution man mango Marc Jacobs mark mark face and body mark scrub mary kay marykay MaryKayDoma masáž maska maska na oči maska na pleť mastná pleť matny ruz MATRIX Matrix Total Results matt maybelline metallic metallic meets matt mikrodermabrazia mikrodermalna kolekcia plus minerály miracle 3D miracle set MK modeláž modelaz nechtov Modio Modio.cz moja kabelka mokrá pedikúra Mon Evidence Montblanc morský kolagén MUR muscle aggressive muscleagresive muzi muži muzsky krem mýty o líčení nabytok nakupovanie nakupy nákupy NaniNails NaniNails. nechty NaniNails.sk Naturally nature nechty Nemecko neve cosmetics nocne serum nocny krem nohy Nomade notino Notino travel notino.sk notinosk notinosk suché vlasy novinky nude nutri kofein komplex nutri shine NYX professional make up o mne začíname getting started about me obočie ochranny fluid očná starostlivosť ocne obklady očné okolie očné sérum očné tiene očné vačky ocny krem odličovacia rukavica odličovacie tampóny Odličovanie pleti odstraňovanie chĺpkov odtieň oleje olivy omyly omyly skincare online databaza online nakupovanie opaľovacie prípravky opaľovanie oral b pro ovocná cyprusová vôňa ovocna vona paleta paletka Paradoxe Gift Box parfem parfém parfém pre ženy parfemovana voda parfémy parfémy pre ženy parfumovana voda parfumy pedikúra peeling peony perfect palette Pery petra lovely hair petralovelyhair photo Photoderm planet spa plantur 21 plet pleť pletova kozmetika pleťová kozmetika pletova starostlivost pleťová starostlivosť pletova voda pletove serum pletovy krem podklad pokozka pokožka pokožka hlavy pomegranate popraskane pery porovnanie poškodené vlasy pre aging krém pre mužov present pretty rose prípravky na opaľovanie príroda prirodna kozmetika prírodná kozmetika Produktove Ranajky pudrovy fluid pure light recenzia RefectoCil relaxácia remington resvetralol review revlon riasenka rose rose water rouge allure ink ruz rúž ruz na pery ruza ruzova ruzova voda ruzovy olej saal digital saaldigital samoopaľovacia pena samoopaľovanie satenove ruky saténové telo satin body satin hands satin lips scholl self tanning serum sérum sérum s vitamín C a E shalimar shopping shower Si singles day skin care skin manager Skincare skinvigorate Skinvigorate Sonic kefka skvalán Slnečná kozmetika Slnečná ochrana slnko soaphoria sonická kefka sonické čistenie spálená koža Spálenie špirála šport SPORTIQUE sprchový gél sprej squalane srchova pena ST MORIZ starostlivost starostlivosť starostlivosť o očné okolie starostlivost o pery starostlivosť o pleť starostlivosť o pokožku starostlivost o ruky starostlivosť o telo starostlivosť o vlasy štetce štetec styling suchá pedikúra suchá pokožka hlavy suche pery suché ruky suché vlasy summer sun di gioia superstay matte ink súprava štetcov svadba sviatky sviečky Swartzwald system hydro T zóna tekuty matny ruz telová hmla telová kozmetika telová starostlivosť telové mlieka telove sufle telový mist telový sprej terapia vôňou testovanie Textilná maska timewise tint tip na nakupy tipy na darceky tipy na letný makeup toaletna voda toaletná voda tonikum tonovaci krem trendy TRESemmé tričko true typ pleti typológia pleti učenie Učenie hrou ultrahd úpal úprava obočia Uriage UV gél valentín Valentínske tipy vanilka vanilkový sprej vanilla vanilla blush vápnik vaxicum Versace Versace Crystal Noir vianoce Vianočné darčeky vichy Victoria´s Secret VIP Ranajky vitamín C Vlasová kozmetika Vlasová ochrana vlasova starostlivost vlasová starostlivosť vlasy vlnité vlasy vodeodolné líčenie vona vôňa Vôňa pre mužov vonné sviečky Výbava pre bábätko výkon vypadavanie vlasov wedding Weleda wishlist Yankee Candle YSL Yver Rocher yves rocher Yves Saint Laurent zazracna kolekcia zdravie zdravie benu lekáreň ženy zima zlato v zime zmiešaná pleť Zoeva Rose Golden luxury set vol 3